Saturday 23 April 2011

Vanredno izdanje: Tart s rabarbarom i bezeom / Rhubarb Meringue


rhubarb1

Ovo je drugo vanredno izdanje našeg bloga. Vanredno izdanje je recept koji konceptualno odstupa od ostalih, tj. ne nalazi se u svesci s receptima moje bake. Prvi put sam pisala o domaćem puteru jer su okolnosti to nalagale, danas pišem o kolaču koji niko u mojoj porodici dosad nije napravio, a do skoro ni probao. Međutim, ovaj recept je veoma tradicionalan i karaktersitičan za kraj u kome trenutno živim, moglo bi se reći da je lokalni specijalitet, iako se pravi u celoj Nemačkoj, a u stvari potiče s druge strane granice, iz Alzasa. Nakon što sam probala ovaj tart u jednom strazburškom restoranu, toliko sam se oduševila da sam shvatila da ću morati da ga uvrstim u porodičnu poslastičarsku tradiciju.

Saturday 16 April 2011

Crna vekna / Black Loaf


crna vekna1

Moram da priznam da sam ovom kolaču prišla s izvesnom skepsom. Nisam verovala da je zaista dobar. A opet, nisam mogla da budem sigurna da nije, morala sam da probam. I dobro je što sam probala.